Torsten Hofman

FBI princip

Taktike pregovaranja za dobitnike.

Život se sastoji od pregovora, a pregovori mogu spasti živote.

Psiholog, kriminolog i ekonomista Torsten Hofman radio je za nemačku Saveznu kriminalističku policiju i Interpol, a sada vodi svoju firmu za strateške pregovore i krizni menadžment. U ovoj knjizi prvi put iznosi svoje insajdersko znanje. Njegov cilj je da saznanja koja je stekao prilikom rada na slučajevima otmica, ucena i pregovaranja sa teroristima pretoči u koncept koji možemo da primenimo u svom privatnom i poslovnom životu.

Bilo da je reč o pregovorima zarad povećanja plate, kupovine stana ili o razgovorima sa klijentima, najvažniji su dobra priprema, prava taktika i uspostavljanje dobrog odnosa sa sagovornikom. Hofman nam daje jednostavno primenljiva i delotvorna uputstva kako da u svojoj svakodnevici uspešno pregovaramo i kako da u teškim situacijama lakše ostvarimo svoje ciljeve. Njegove strategije pregovaranja temelje se na tehnikama kojima se služi FBI i najnovijim saznanjima iz oblasti neuropsihologije.
284 печатни страници
Издател
Laguna

Впечатления

  b5274764597сподели впечатлениепреди 5 месеца
  👍Струва си да се прочете

  Darkoсподели впечатлениепреди 9 месеца
  👍Струва си да се прочете
  💡Научих много
  🎯Струва си

  b2254161879сподели впечатлениепреди 10 месеца
  👍Струва си да се прочете
  💡Научих много

Цитати

  Darko Ilićцитирапреди 7 месеца
  Rasprostranjeno je mišljenje da svako može da pregovara. Time se pregovaranje izjednačava s fudbalom. Svako ume da šutne loptu. No uprkos tome postoji velika razlika između profesionalaca iz Lige šampiona i amatera koji „pikaju“ loptu. Zajednički su im samo oduševljenje igrom i vera u sopstvene mogućnosti. Ali dok se jedni od ranih nogu bave tehnikom, taktikom i strategijom, stalno ih usavršavaju i uče, „čitaju“ igru, sistematski prate nove pravce razvoja, proučavaju svog protivnika i nastoje da svaku situaciju okrenu u svoju korist, drugi se često razlete „kao muva bez glave“ i nemaju nikakav plan. Ako ne poznaju sistem i ne uviđaju sopstvene greške, propustiće mnoge prilike i mogućnosti.
  b4886847172цитирапреди 8 месеца
  Uvek postoji razlog zašto neko s vama seda za sto. A taj razlog je da se problem ne može rešiti bez vas. Tu nastaje zavisnost. I ponekad nemoć. U pregovorima je osnovno da s tim budemo načisto.
  Aleksandar Smiljkovićцитираминалата година
  Svi ratovi se završavaju pregovorima.

  Zašto onda odmah ne pregovarati?

  Džavaharlal Nehru (1889–1964),

  premijer Indije

На лавиците

  Bookmate
  Knjiga Nedelje
  • 96
  • 10.7K
  Laguna
  Laguna
  • 948
  • 3.9K
  Bookmonster
  Psihologija
  • 63
  • 46
  nefertiti0412
  Nase
  • 200
  • 21
  nefertiti0412
  Biznis i psihologija [eng]
  • 107
  • 21
fb2epub
Плъзнете и пуснете файловете си (не повече от 5 наведнъж)