Clive Thompson

Šta ako rad od kuće potraje… zauvek

Ponekad se, istina, osećamo jadno, ali rad od kuće je iznenađujuće produktivan. Teško je usred pandemije proceniti koliko je održiv ovaj porast rada na daljinu, no — šta ako trend potraje… zauvek?

U okviru serije Single, Bookmate Originals pred vas svake nedelje donosi novi, prevedeni članak iz najcenjenijih svetskih medija. Ozbiljne teme u dovoljno velikom formatu da ih možete čitati kao omanje knjige, ali brzog ritma, sažete i u svakom smislu relevantne.
31 печатни страници
преводач
Tatjana Milosavljević

Впечатления

  Vladimir Vuckovicсподели впечатлениеминалата година
  👍Струва си да се прочете
  💡Научих много

  Zanimljivi aspekti, uglavnom nedostaci, rada na daljinu

  pedjapuac82сподели впечатлениеминалата година
  👍Струва си да се прочете

  b5354334440сподели впечатлениепреди 5 месеца
  👍Струва си да се прочете

Цитати

  jovdragana9цитираминалата година
  „Postoje najrazličitije navike i uvrežene prakse koje su zapravo nedelotvorne“, rekao mi je Baterfild. „Misliš kako nešto ne možeš – a onda se nađeš u situaciji da moraš. I ispostavi se da možeš.“
  jovdragana9цитираминалата година
  Rad od kuće može poboljšati i mišljenje zaposlenih o poslu koji obavljaju. Istorijski, „istraživanje je pokazalo snažnu korelaciju između rada na daljinu i zadovoljstva zaposlenih“, kaže Timoti Golden, profesor menadžmenta na Renslerovom politehničkom institutu, koji je posvetio dve decenije proučavanju rada na daljinu. Ljudi su skloni da cene povećanu fleksibilnost u određivanju sopstvenog radnog vremena, više vremena provedenog s porodicom, manje ometanja. I pored toga što se radnici na daljinu suočavaju s ogromnom količinom onlajn poruka, „barem niko ne zastajkuje pored vašeg pregratka i ne stoji vam nad glavom govoreći: ’Hej, treba mi ovo ili ono’ ili ’Moraš da mi pomogneš, ovo se mora odmah uraditi’, rekao mi je nedavno Golden.
  b9566870035цитирапреди 5 месеца
  svaki razgovor sa zaposlenima – kako bi se to potencijalno moglo obavljati na daljinu. „Sve ovo ubrzalo je proces prilagođavanja digitalnoj kulturi i svelo ga s tri godine na tri meseca“, kaže on.

На лавиците

  Bookmate
  Bookmate Singles
  • 18
  • 191
  Bookmonster
  Psihologija
  • 63
  • 46
  nefertiti0412
  Eseji i ostalo
  • 78
  • 5
fb2epub
Плъзнете и пуснете файловете си (не повече от 5 наведнъж)