Dušan Vesić

Magi – Kao da je bila nekad

Sa ljubavlju koja ne umanjuje razboritost i nepotkupljivošću koja ne slabi emociju, Dušan Vesić je ispisao važnu i potresnu knjigu o velikim mukama, blistavom daru i tragičnom kraju najveće heroine jugoslovenskog rock’n’rolla.
Njegova priča o Margiti Stefanović, koliko teskobna toliko i poštena, koliko gorka toliko i iskrena, nije samo nezaobilazan dokument za svakoga ko voli i poštuje Magi, nego i ogledalo u kojem će se prepoznati oni koji su umeli da ublaže njen bol, oni koji su se okoristili njenom nemoći i oni koji su pokazali ravnodušje pred njenim strašnim patnjama.
U isto vreme, to je razorna priča o usponu i propasti jugoslovenske srednje klase i licu i naličju Beograda. Pisana autoritativno i sa atributima istorijske rasprave, Magi: Kao da je bila nekad jeste duboko čestita knjiga koja pomera granice i postavlja nove standarde, ne samo u ovdašnjoj rock literaturi, nego i znatno šire i dalje od toga.
435 печатни страници

Впечатления

  Anitaсподели впечатлениепреди 2 години
  💡Научих много
  🎯Струва си
  🚀Не мога да я затворя

  Nevjerovatna ličnost i život koji skoro pa ne možeš povjerovati da je bio stvaran. Pročitala sam u jednom dahu i čak se nadala da će nekim čudom preživjeti, toliko izaziva saosjećanje i ljubav ta čuvena Magi.

  Ogromna preporuka.

  Danijela Canićсподели впечатлениепреди 2 години
  👍Струва си да се прочете
  🔮Дълбока вода

  Fenomenalna! Svako ko voli rock'n'roll treba da je pročita 👏

  Jovana Ostojićсподели впечатлениепреди 3 години
  👍Струва си да се прочете
  💀Страшничко
  🚀Не мога да я затворя

  Neverovatna i tragična Magi.

Цитати

  Jelena Markovicцитирапреди 2 години
  Vreme ne leči ništa, ali čini da se neke stvari lakše podnose
  Mihailo Goranovicцитирапреди 2 години
  Cvele je držao govor, pevao je hor Crkve pokrova presvete Bogorodice. Kiša je padala. Onda smo popili po rakiju, Magi za pokoj duše. U stvari, nama samima za spokoj duše.

  Ali nama koji smo tog dana bili tamo nema spokoja.
  Anitaцитирапреди 2 години
  „Posle toga Magi je prestala da postavlja pitanja, da traži objašnjenja, pomoć, da se žali. Tajila je svoje bolove, telesne i duševne. Pokušavala da sama izađe na kraj sa svakom mukom, njoj neobjašnjivom. Ležeći u krevetu, mala, sama, u mraku, kopala je zid prstićem kad bi je bolela glava – a često ju je bolela. Uklanjala je sama tragove krvi koja joj je curila iz nosa. Borila se ćutke s groznicom i temperaturom, do ivice bunila. Jedino po čemu bi Desa znala da je stanje kritično bilo je Margitino bojažljivo pitanje, više upućeno zidu i mraku nego njoj: ’Mama, je l’ me voliš?’“

На лавиците

  Laguna
  Laguna
  • 1K
  • 4.1K
  Dragan
  Biografije
  • 19
  • 107
  A. Bedikabo
  Biografije
  • 24
  • 26
  ZokaT
  Moje knjige
  • 140
  • 22
fb2epub
Плъзнете и пуснете файловете си (не повече от 5 наведнъж)