William Gibson

Neuromantiker

Слушайте в приложението
I anden halvdel af det 21. århundrede domineres verden af de multinationale selskaber. Der findes ikke længere regeringer eller demokratiske valg. Den 24-årige cybercowboy Case sidder udbrændt og fortvivlet i megabyen Chiba i Japan. Han afsløres i at stjæle fra sine arbejdsgivere og berøves derfor evnen til at rejse i Cyberspace. Han rekrutteres af den kvindelige agent Molly. Bag hende lurer den kunstige intelligens Wintermute, der drømmer om at tilkæmpe sig egenliv og forene sig med Matrix’en ...
Neuromantiker er 1. bind i den amerikanske forfatter William Gibsons Cyberspace-trilogi, der visionært skildrer et 21. århundrede, hvor informationsteknologien dominerer den menneskelige tilværelse. Hans store nyskabelse var begrebet Cyberspace, eller Matrix’en, en betegnelse for den parallelle virkelighed, der har egenliv i computernes internationale netværk. Hans helte er cybercowboys, computer-fikserede fredløse, der via dermatroder på tindingerne kobler sig direkte ind i Cyberspaces uendelige datarum. Gibsons trilogi satte i virkelighedens verden gang i cyberpunk-bevægelsen og betragtes som en moderne klassiker.
William Gibson (f. 1948) er en amerikansk-canadisk science fiction-forfatter. Han er blevet kaldt cyberpunkens fader – dels fordi det var ham, der i 1982 fandt på begrebet cyberspace, og dels på grund af den store succes han opnåede med sin første roman ”Neuromantiker” (originaltitel ”Neuromancer”), der udkom i 1984.
"En milepæl i nyere litteratur"
- Jacob Levinsen, Berlingske Tidende
"Den amerikanske forfatter William Gibson er genrens guru, og Neuromantiker betragtes som en klassiker. Den er for cyberpunk, hvad Stormfulde højder er for kærlighedsromanen og Sherlock Holmes for krimien."
- Flemming Chr. Nielsen, Jyllands-Posten
10:13:08
Притежател на авторското право
Lindhardt og Ringhof
Издател
Lindhardt og Ringhof
преводач
Arne Herløv Petersen
Година на публикуване
2024
Вече чели ли сте я? Какво мислите за нея?
👍👎
fb2epub
Плъзнете и пуснете файловете си (не повече от 5 наведнъж)